Ahenk Müzikoloji Dergisi'nin 3. Sayısı Yayınlandı

01.01.2019

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi Bölümü’nce hazırlanan Ahenk Müzikoloji Dergisi’nin 2. sayısı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hikmet TOKER’in editörlüğünde DergiPark üzerinden yayınlanmıştır. Derginin bu sayısında, Prof. Dr. Namık Sinan TURAN’ın Erken Cumhuriyet Döneminde ‘Ulusal Kimliğin’ Opera Sahnesinde İnşası: Özsoy isimli makalesi, Doç. Dr. Ayşe Başak İLHAN HARMANCI’nın Zengûle’den Zirgüleli Hicaz’a isimli makalesi ve Aysu Zehra ŞANVER’in İlhan Usmanbaş’ın Solo Flüt İçin Fl.-75 Adlı Eserinin Form Analizi ve Teknik Çalışma Yöntemleri isimli makalesi yer almıştır. 3. sayısı için çalışmalarını başlatan Ahenk Müzikoloji Dergisi, bu sayıda İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali TÜFEKÇİ editörlüğünde yayına hazırlanacaktır. Tarihsel Müzikoloji, Müzik Teorisi (Türk ve Avrupa Müzik Teorisi), Müzik Antropolojisi, Türk Müzik Tarihi, Avrupa Müzik Tarihi, Müzik Sosyolojisi, Müzik ve Politika başta olmak üzere Sistematik, Kültürel ve Disiplinlerarası Müzikoloji konularında Türk müzikolojisinin problemlerine öncelik veren, başka araştırmalara kaynak olabilecek, özgün makaleler beklenmektedir. Derginin bütün sayılarına ulaşmak ve 3. sayıda değerlendirilmek üzere çalışmalarınızı göndermek için BURAYA tıklayabilirsiniz.