Türk Mûsikîsi Bölümü “Bir İstanbul Lalesi: Nam-ı Diğer Çelebi, Neyzen İlyas Çelikoğlu” Söyleşisi

13.12.2019

Türk musikisine ve Ney sazına bir ömür hizmet ederek birçok öğrenci yetiştirmiş olan kültür insanı, “Çelebi” namıyla da bilinen İlyas Çelikoğlu, vefatının ikinci senesinde Türk Mûsikisi Bölümü’nün himayelerinde organize edilen bir etkinlikle hatırası yad edildi. Türk Mûsikîsi Bölümü öğrencilerimiz başta olmak üzere, üniversitemiz içinden ve dışından birçok katılımcının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Çelikoğlu’nun asistanlığını yaparak hayatına yakından tanıklık etmiş olan öğrencisi, Kültür-Sanat Koordinatörü Kader Daimagüler Hanımefendi’nin sunumuyla üstadımızın mûsikî yolcuğu, yine bir diğer öğrencisi Bilal Kızıllar’ın ney ve kanun icrasıyla süslenerek katılımcılara aktarıldı. Söyleşide, Çelikoğlu’nun müzikal anlayışı ve bu husustaki gayretinin yanı sıra müzik yolculuğunda yararlandığı ve etkilendiği şahsiyetlerden bahsedildi. Yine kendisiyle ilgili hazırlanan bir belgeselin de ekrana getirildiği etkinlikte, geniş çevrelerin saygısını kazanmış mizacı ve çeşitli kişisel özelliklerinden söz edildi. Ayrıca Çelikoğlu’nun öğrencilerinden ve Uluslararası Mevlana Vakfı’nın üyelerinden neyzen ve semazen Engin Kökçü, hocasıyla ilgili birçok hatırayı da birinci ağızdan ilgililere aktarmış oldu.